БИЗНЕС

Китайци придобиха „Амер Спортс“, дългогодишният управител Йордан Ламбрев е освободен

Китайски консорциум, начело с „Анта Спортс Продъктс“ купи финландската фирма „Амер Спортс“, част от която е и едноименната фабрика в Чепеларе.За сделката на стойност 4,6 млрд. евро, написа във вторник вестник „Сега“.

Офертата е предложена от „Анта Спортс“ през септември миналата година и в края на годината е приета от акционерите на финландкото дружество. В съобщение на официалния сайт на „Амер Спортс“ бе обявено във вторник, че сделката е финализирана и китайците са получили контрол върху 94% от акциите. Продължава обаче изкупуването на останалите акции, като намеренията на азиатския консорциум е да придобие 100% от компанията.

С решение от 21 февруари т.г. на прокуристът Вилхем Клаус и на д-р Михаел Шинайс – управител на дружеството-майка „Амер Спортс Холдинг ГмбХ“ е освободен управителят на „Амер Спортс България“ Йордан Ламбрев, считано от 1 март 2019 г.
Ламбрев е управител на фирмата от края на 2012 г. В момента „Амер Спортс България“ се представлява от австриеца Стефан Лебербауер и германеца Михаел Абсвайер – вписан на 6 март т.г., а прокурист е Мария Енева.

Към декември 2018 г. в чепеларската фирма работят 720 човека, което означава, че е работодател на 1/7 от населението на града.

Advertisement
Абонамент за видео канала на "Отзвук" в Youtube. Безплатно е! Очакват ви над 100 видеа!
Back to top button
Close
Close
Close