Местна власт

Кирил Хаджихристев: Днес беше демонстрирано брутално мутренско поведение!

„Община Смолян подкрепя с хиляди левове  „Сдружение „Рожен – наследство в бъдещето“, а нейните граждани биват „изхвърляни”. Това заяви в официална позиция до медиите председателят на КРОС Кирил Хаджихристев, след като стана ясно за унижението, на което днес е бил подложен инвалидът Рашко Ковачев. Мъжът, който още през май е получил разрешение от кмета Николай Мелемов да продава царевица на Роженския събор, тази сутрин бил „попарен“ с място почти извън събора, където не минават хора.

„Днес беше демонстрирано брутално мутренско поведение към един човек в неравностойно положение“, добави Хаджихристев. Той изрази своето негодувание от безобразното поведение на организатора на Роженския събор в деня на неговото откриване и възмущението си от поведението на „пазителя на културните” ценности Симеон Караколев.

„Културата и традициите са едно, а отношението към по-слабия е съвсем друго – това е въпрос на възпитание и светоусещане.  За пореден път се убеждавам в това как хората се самозабравят от властта“, каза още председателят на КРОС.

Advertisement
Back to top button
Close
Close
Close