Местна власт

Кирил Асенов подаде оставка от Общинския съвет на Смолян

Лидерът на КРОС Кирил Асенов подаде оставка като общински съветник. Това съобщи на пресконференция самият той днес. Заявлението е внесено по-рано през деня в Общинската избирателна комисия (ОИК) чрез председателя на ОбС Димитър Кръстанов.

Решението ми за предсрочно напускане на ОбС е лично, заяви Асенов. Но то е мотивирано от приетите разпоредби в Закона за местно самоуправление и администрация (ЗМСА), обнародвани през януари т. г., добави той.

„Акционер съм в СТЦ „Перелик“ АД, което има договор с Община Смолян за реализацията на Спортно-туристическия център „Перелик“, подписан през 2007 г. Към момента проектът е блокиран с промени в Закона за горите. Винаги съм заставал ясно и открито зад този проект. Не желая да използвам юридически техники, с които да заобикалям закона, прехвърляйки своите акции на подставени лица. Винаги съм работил всеотдайно за реализацията на проекта, защото съм убеден, че той ще донесе по-добър живот на гражданите на Смолян и региона. Съзнавам своята отговорност към избирателите и съм мотивиран да продължа с още по-голям ентусиазъм работата си за по-доброто бъдеще на Смолян, но от позицията на предприемач и инвеститор, който спазва не само буквата, но и духа на закона“, посочи още Кирил Асенов.

На въпрос на „Отзвук“ значи ли, че няма да се кандидатира за кмет, защото смята че ще бъде полезен на Смолян само като инвеститор Асенов заяви: „Имам много покани за този стъпка, но смятам, че не бива да го правя щом като имаме кмет като Сийка Суркова“.

Повече по темата в печатното издание в понеделник!

Покажи още
Back to top button
Close
Close