Темида

Касапинът от Каспичан наръгал смолянчанин за 2,50 лв. преди 29 г.

Касапинът от Каспичан Петър Петров, който уби четирима свои роднини, преди 29 години е наръгал с нож в корема смолянчанин.

Абонамент за видео канала на "Отзвук" в Youtube. Безплатно е! Очакват ви над 100 видеа!

Убиецът е роден във варненското село Финдел. През годините на социализъм, около 1984 г., идва със съпругата си да живее в Смолян. Дават му ведомствен апартамент в квартал Устово – жк „Петровица“, и започва работа в АРЗ – Смолян. На 10 август 1989 г. около 21,00 часа на вратата на апартамента на Петър звъни домоуправителят, който събира по 2,50 лв. за асансьора във входа. 35-годишният тогава мъж отказва да даде парите. Ядосал се, защото преди няколко дни дал 4,00 лева за отпушване на канализацията. Двамата мъже започват да спорят, стигнало се и до ръкопашен бой. В един момент Петър влиза в кухнята, взима огромен кухненски нож  и опитва да нанесе удар в корема на домоуправителя. Жертвата успява да  хване ръката на нападателя и това е причината пробождането да не е смъртоносно, а раната да е само повърхностна. Пострадалият започва да вика за помощ, пристигнат съседи и успяват да вземат ножа.

На 7 декември същата година Петър е изправен пред Окръжния съд в Смолян. Делото се води от тогавашния председател на съда Атанас Хаджииванов. Подсъдимият не се признава за виновен, а присъдата е една година условно с тригодишен изпитателен срок. Мъжът е осъден да заплати на държавата 46 лева, а на частния обвинител 33 лева съдебни разноски.

Преди десетина години Петър напуснал Смолян и се установил да живее в Каспичан.

Елена Павлова 

Advertisement
Back to top button
Close
Close
Close