НОВИНИОБЩЕСТВО

Картина на 8-годишната Ралица от Смолян е дарена на Клиниката по детска неврология в София

Осем детски болници и клиники в страната получават дарение от детски рисунки, участвали в инициативата „Моят разказ за гората“ на Изпълнителна агенция по горите. Жестът е продължение на творческото предизвикателство, посветено на Седмицата на гората 2020, което събра повече от 2000 рисунки от цяла България.

Първите дарени произведения вече са разположени в Клиниката по детска неврология в МБАЛНП „Свети Наум“, гр. София. Сред тях е творбата на 8-годишната Ралица Огнянова от Смолян. За малката художничка красивите родопски гори са вдъхновение и страст и от малка редовно е по поляни и местности из планината. Обича да рисува и често изобразява живописната природа природата на Смолянския край. „Много съм щастлива, че моята рисунка ще дарява усмивки, сили и надежда“, споделя Ралица.
„Решихме да споделим светлината и радостта, които донесоха на нас рисунките от творческото събитие, посветено на Седмицата на гората – 2020 г. като ги предоставим на тези, които имат най-много нужда от тях. Ярките и пъстри цветове на творбите ще подобрят визията на болничните сгради и ще създават настроение и позитивна емоция за посетителите и лекарите. Радвам се, че любовта към гората провокира подобно благородно дело, което се възприе с ентусиазъм и голямо желание от децата“, коментира инж. Мирослав Маринов, изпълнителен директор на Агенцията по горите. Той благодари на родителите, учителите и детските заведения за помощта и подкрепата за осъществяване на изявата.
Изпълнителният директор на болницата, акад. проф. д-р Иван Миланов, прие дарението с благодарност като обеща, че творбите ще бъдат подредени в болничните стаи, за да предизвикват положителна емоция у пациентите. „Такива жестове ни учат на доброта и милосърдие, а това са изключително ценни качества в днешно време“, допълни той.

Общо осем болници в страната получават дарение от детски рисунки, участвали в инициативата „Моят разказ за гората“ на Изпълнителна агенция по горите: Първа специализирана акушеро-гинекологична болница „Света София“; Медицински център „Майчин дом“ – гр. София; Дирекцията на природен парк „Русенски Лом“ ще зарадва пациентите в детско отделение по неонатология на УМБАЛ МЕДИКА – Русе; ДПП „Сините камъни“ поднася своя жест на детско отделение – МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ АД – гр. Сливен; ДПП „Странджа“ на родилно отделение на Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Дева Мария“ – кв. Ветрен, Бургас и родилно отделение на УМБАЛ – Бургас АД. Експертите от ДПП „Шуменско плато“ са подготвили прекрасни творби за Комплекс за социални услуги за деца и семейства – гр. Шумен.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button