Advertisement
НОВИНИ

Кандидатът за кмет на Смолян от БСП Иван Френкев: „Писна ми да хрантутим некадърници и пиявици!“

В четвъртък миналата седмица, на общинска конференция на БСП, бе издигната кандидатурата на Иван Френкев за кмет на Смолян. В неделя неговата кандидатура е одобрена и потвърдена от Националния съвет на БСП. Новината потвърди и самият Иван Френкев в свое изявление в профила си във Фейсбук.

Публикуваме изявлението на Френкев в пълния му обем.

Когато кажеш „А“, стигни до „Я“.
Изминаха повече от 12 години откакто се прибрах в България. Едно от най-трудните и същевременно най-лесни решения в живота ми. Аз съм българин, редно е да бъда в България. Къде другаде бих се чувствал наистина у дома? Няма да крия, че тези 12 години бяха трудни. Всекидневна борба. Борба да отгледам и развия бизнес. Борба с „държавните бухалки“. Борба с манталитета ни, борба със стереотипите ни, борба със себе си.

Влезнах в политиката като на шега. Като хоби. Без намерение да се занимавам по-сериозно, все пак казват, че политиката е мръсна работа и имат право. Не търсех постове или власт, а начин да променя всички простотии, глупости и откровени безобразия, които наблюдавах всеки ден – не само в Смолян, но и в страната. Разни хора, случайно или не толкова случайно, заели позиции, обясняват скандалните си решения и действия с гръмкото „е така е на Запад“. Е, за тези от нас, които са били „на Запад“, живели са в нормална страна, това са смешни оправдания, използвани за да прикрият управленска и политическа немощ. И все пак в началото ме дразнеха, а постепенно и без да се усетя се увлякох и станах все по-ангажиран.

И до ден днешен не мога да се примиря, хора с купено образование, без управленски и държавнически качества да определят житието и битието на мен, на близките ми и на хората около мен. Осъзнах, че да критикуваш, не е достатъчно. Да посочваш проблемите и да казваш „това не е правилно“ не е достатъчно. Трябва да предложиш решения. Преди 4 години бях избран за общински съветник.

Продължих битките с вятърни мелници. Борех се срещу кмета Мелемов, срещу непрозрачното изразходване на публични средства, срещу корупционните практики, срещу модела ГЕРБ. Борех се за Смолян и за всички нас. Миналата година получих възможност да променя една система. Като председател на КЗП заедно с колегите членове на комисията ръководехме институцията в интерес на гражданите. Прекратихме порочни практики на регионалните директори и служителите ни се отблагодариха с още по-упорита и добре свършена работа. Това не се хареса на президента Радев и на кохортата около него и бях незаконно освободен.

Честните и почтени хора не се толерират от кохортата. Кохортата на Радев и ГЕРБ работеха в тандем, интересите им бяха нарушени. Изсипаха се всякакви лъжи по мой адрес, но в едно нещо никой не посмя да ме обвини – в корупция. Всъщност, за това бях освободен, защото още с влизането ми в КЗП започнахме работа по изчистване на институцията.

С този дълъг увод открито заявявам, че приех да бъда кандидат за кмет на община Смолян. В четвъртък конференцията на БСП-Смолян ме номинира, а в неделя бях утвърден от НС на БСП. Мотивите ми са прости и до някъде егоистични – писна ми да ни правят на маймуни. Писна ми да хрантутим некадърници и пиявици, чиято единствена цел е да смучат от общите блага. Искам да живея в нормален град и в нормална страна. Без злоупотреби! Не приемам, че състоянието на общината е „прекрасно“ както вече 12 години упорито се опитват да ме убедят. Градът се е превърнал в селище със затихващи функции, от което всеки гледа да се евакуира по най-бърз начин. Не приемам, че това не може да се промени. Не виждам и някой друг кандидат за кмет наистина да иска да го направи. След като очевидно избраните да защитават интересите на гражданите вече години наред не го правят или не искат да го правят се видях принуден да се съглася да поема тази роля.

ДА, МОЖЕМ да спрем корупционните практики.
ДА, МОЖЕМ да създадем условия Смолян да се отлепи от последните места на всички класации.
ДА, МОЖЕМ да живеем нормално и да спасим Смолян.

Тези от вас, които ме познават, познават и качествата ми, и мисленето, и целите и морала ми. Знаят какъв човек съм. Знаят, че никога не правя компромис с убежденията си. Живял съм целият си живот достойно, без да опетня името си и мога да защитя всяко действие, всяко решение и всяка стъпка, която съм направил.

Навлизайки в активната политика, аз не търся фенове или почитатели. Ако греша, критикувайте действията ми. Ако смятате, че съм достоен да защитя интересите ви, подкрепете ме.

И в двата случая обещавам, че ще защитавам интересите на всички, без значение дали сте ме подкрепили или не, и ще работя само и единствено за развитието на общината.

Advertisement

ЕДИН КОМЕНТАР

  1. Стягайте се за четвърти мандат на Мелемов с подобна кандидатура.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!