Местни избори '2019

Кандидат-кмет на ГЕРБ се отказва от балотажа в неделя

Централната избирателна комисия бе поставена в шах днес от внесено заявление, с което достигналият до балотаж кандидат за кмет от ПП ГЕРБ в село Оряховец Невен Белчев, се отказва от участие в изборите в неделя. Белчев е внесъл днес в Общинската избирателна комисия заявление за отказ, което е било препратено до ЦИК за произнасяне.

В с. Оряховец се явиха двама кандидати за кметове – Невен Белчев от ГЕРБ и Карамфил Шуменски от местната коалиция с участието на ДПС „НОВОТО ВРЕМЕ „. На първия тур и двамата спечелиха равен брой гласове – по 185, поради което ОИК в Баните допусна и двамата до втори тур. В понеделник бяха утвърдени образците на бюлетините, а днес представители на ОИК получиха вече напечатаните бюлетини.

Дали ще има избори в неделя, ще реши ЦИК, тъй като заявлението на Невен Белчев е подадено след предвидения в закона срок, обясниха юристи.

В неделя в Баните ще има балотаж, и за кмет на общината, до който достигнаха Милен Белчев (ГЕРБ) – брат-близнак на Невен, и Диана Фиданова (АБВ). Трети се класира кандидатът на Местна коалиция „НОВОТО ВРЕМЕ“ Ферад Емин.

Днес в Баните пристигна основателят на АБВ и президент на страната в периода 2002-2012 Георги Първанов, за да подкрепи Фиданова. Дали това посещение не е провокирало отказа на Невен Белчев, с който се търси подкрепата на „Новото време“ за брат му Милен на балотажа в неделя, предстои да видим.

Advertisement
Back to top button
Close
Close