НОВИНИОБЩЕСТВО

Кална вода тече от чешмите на ул. „Гео Милев“ в Смолян

 

От няколко месеца почти ежедневно кална вода тече от чешмите на живеещите на ул. „Гео Милев“ в смолянския квартал Устово, оплакаха се смолянчани. Хората се ядосват, звънят на „ВиК“, но ефект няма никакъв. Те се притесняват, че от калта бойлерите и пералните им ще се развалят. Репортерска проверка установи на място, че действително от чешмите на къщите на улицата, тече кална вода. Според живеещите в района всичко започнало, след като тръгнал прословутият „воден цикъл“.

„От Нова година е така. С комшията си наливаме вода за пиене и готвене от ДК-то. Тази вода, според мен, и за къпане не става. Последно време и бойлерът и пералнята ми са започнали да шумят неестествено. Не знам каква е причината, сигурно са се напълнили с кал“, оплака се Филип Куледжиев. Хората се ядосват, че нито един път от „ВиК“ не им съобщили, че ще спират водата. „ЕВН винаги залепят съобщения и знаем, кога ще спират тока, а „ВиК“ нищо не прави“, допълни Куледжиев. Всички се гневят, че докато се изчисти водата в чешмата се навъртат кубици, които после трябва да плащат.

„Кафява ни е водата и от месеци постоянно я спират. Всичко това, естествено, минава през водомера. Поне да пускат от време навреме гроздова за конпенсация. Вярно, прави се ремонт, но не е логично да тече такава вода, може проблемът да е в пречиствателната станция“, каза Бечо Забилев.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close