Advertisement
НОВИНИ

Календарът на Община Смолян за 2024 г. е готов, неговата продажба ще подпомогне лечението на 11-годишния Тошко

Календарът на Община Смолян за 2024 г. е готов и е наличен в няколко търговски обекти в града. Тази година неговата продажба ще подпомогне лечението на 11-годишния Тошко.

„За нас е истинско удоволствие, че в последните 5 години инициативата ни се утвърди и придоби такава популярност. С парите от продажбата на календара всички ние помогнахме за лечението на шест дечица от Смолян и региона”, казват от общината.

Парите от продажбата на календара ще се дарят на Тодор Апостолов от Смолян.  Той е на 11 години и е диагностиран с ДЦП, „Квадрипареза“, „Хидроцефалия“ и „Епилепсия“. Проведени са множество консултации с различни специалисти в България и чужбина. До този момент са извършени няколко операции. Предстои да се направи фибротомия по метода на Улзибат в Сърбия. Тошко има двама братя близнаци, които са на 15 години. Близките му го обграждат с много любов, внимание и грижи.  Семейството се справя с необходимите процедури и медицински манипулации, но тъй като той расте се налага да се купуват периодично нова количка за 1800 лв., терапевтичен стол и вертикализатор за деца с увреждания на стойност 4000 лв., а фибротомията в Сърбия струва около 3 000 евро.

Календарът струва 10 лв. и може да се закупи от Деловодството на Община Смолян, както и в търговските обекти: супермаркет „КРЕС“ – кв. Райково; магазин за GSM аксесоари „Rtel“ в сградата на Детмаг; „Елкорект-Кокаров“ – дълбокото дере; старата книжарница в кв. Райково; Магазин за GSM аксесоари „S mobile“ – кино Дружба; магазин за GSM аксесоари „S mobile“ –  Девин.

Може да се поръча и онлайн като ще бъде изпратен чрез Еконт/Спиди. „За целта ни пишете на лично съобщение във фейсбук страницата ни – „Календар на община Смолян-2024 г.“ , адрес, телефон и брой календари, които искате да закупите или се обадете на телефон 0301/ 67 666”, уточняват от общината.

„Нека в навечерието на Коледните празници отново се обединим около една благородна кауза и помогнем на семейството на Тодор. Вярваме, че най-добрият капитал на едно общество са добрината и съпричастността!“

В инициативата „Календар на община Смолян – 2024 г.“ са участвали 35 автора, а изпратените от тях снимки са 325.  24-те фотоса за 2024 г. са избрани от жури. Те са дело на: Петър Бостанджиев, Яни Кокаров, Ахмед Караибрахимов, Николай Карнобатев, Атанас Малаков, Виктор Пашов, Стилиян Узунски, Михаела Радева, Велизар Младенов, Антония Тоцева, Благой Анастасов и Антон Байректаров.

 

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!