Advertisement
СЪВЕТИ

Какви видове раници за лов ще намерите в ZARIMEX

Ходенето на лов изисква както наличието на подходяща екипировка и обувки, така и притежанието на нужната ловна чанта от брезент, която да побере всички необходими принадлежности. Сред какви видове раници за лов имате възможност за избор, брезентовите камуфлажни решения по-качествени ли са, подходящи ли са за риболов и достатъчно евтини ли са? Вижте по-долу!

Какви са основните особености на раниците за лов

Трябва да разполагат с достатъчно пространство, за събирането и съхранението на всички необходими принадлежности за ловуване, риболов или поход. Стандартната е предназначена за тридневен излет, а вместимостта е в границите от 60 до 80 литра. Изключително важно е този аксесоар да е изработен от брезент, който да е устойчив на протриване, прокъсване, влага и раздиране. Друга отличителна черта на брезентовите раници е тяхната безшумност, което е важно при ловуването или риболова.

Друга характерна черта е наличието на отделения и специални джобове, които предоставят бързия и удобен достъп до нещата от първа необходимост: нож, кибрит, компас, фенерче и т. н. От друга страна, чрез карабинери и презрамки, към външността на раницата за лов могат да бъдат прикрепени и други допълнителни принадлежности за бърз достъп.

Какви видове се предлагат в Zarimex

В продуктовата гама на сайта са достъпни отделни видове раници за лов, които, в зависимост от нуждите, могат да отговарят на различни предпочитания. Например, в раздела Ви очакват:

  • Решения от брезент, кожа или текстил. Те се отличават с невероятна надеждност и устойчивост на влага, дъжд и слънце;
  • Различни размери, позволяващи, в зависимост от нуждите Ви, да изберете и подходящ вариант. Малките са с обем от 20 литра, докато средните и големите са съответно с вместимост от 25-60 литра и над 70 литра;
  • Ловни раници с предни джобове или с липса на такива, в зависимост от дължината на прехода. Тоест, при по-кратките походи, има вероятност да не Ви се наложи да имате бърз достъп до определени принадлежности, докато при дългите, вероятността е по-голяма;
  • Различни цветове, предимно срещащи се в зелените тъмни и светли нюанси, жълти и камуфлажни за гората.

Каква големина да изберем

При тръгване на поход, на лов или риболов, трябва да имате достатъчно пространство за събирането на всички необходими принадлежности: храна, вода и т. н. Ето защо, доста голяма трудност представлява правилният избор на подходящ обем. Някои смятат, че по-голямата вместимост събира и малко, и много, но полупразната чанта може да създава неудобства при носене. Ето защо, при избора е важно да се ръководим от количеството принадлежности, за колко време трябва да имаме храна и вода? Значение има и сезонът, през който ще използваме новия си аксесоар.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!