ОБЩЕСТВОПЛАТЕНИ ПУБЛИКАЦИИ

Как се пере диван?

Едва ли има всекидневна, в която да няма поставен поне един диван. Без съмнение диваните са едни от най-удобните мебели, които може да поставите във вашия дом. Тяхната основна цел е да ви осигурят необходимия комфорт, за да се отдадете на релакс или да поканите приятели на гости.

Ежедневното ползване на дивана често довежда до поява на замърсявания и упорити петна, заради които той губи естетическия си външен вид. Мръсните и захабени дивани не само изглеждат зле, но нарушената хигиена може да крие рискове за здравето ви.

За да предотвратите това, добра идея е редовно да почиствате вашия диван. В блога на Kamko.bg ще откриете полезна информация за това как да почистите диван в домашни условия. В днешната статия ще обърнем по-специфично внимание на това как се пере диван. Ако това е тема, която ви вълнува, в следващите редове ще откриете много полезни съвети.

Не всеки диван може да се пере

Едно от нещата, на които е важно да обърнем внимание още в началото е, че не всеки диван е подходящ за пране. Добре е да проверите дали вашият модел може да се пере, преди да пристъпите към такъв вид почистване. Това може да се разбере лесно от инструкциите на производителя, които трябва да сте получили, когато сте закупили дивана. Ако не разполагате с такива, съветваме ви да се свържете с фирмата производител или с магазина, от където сте направили покупката и да поискате допълнителна информация.

В случай, че решите да изперете диван, който не е подходящ за пране, рискувате да съсипете вашата мебел. Възможно е да се появи обезцветяване на дамаската или големи петна, които е трудно да премахнете и още други неприятни проблеми.

Подготвителни стъпки преди пране

Преди същинското пране, има няколко предварителни стъпки, през които е добре да минете. На първо място, уверете се, че върху дивана няма прах и други замърсявания. За целта използвайте прахосмукачка и внимателно почистете повърхността на дивана. Не забравяйте да минете по ъглите и между възглавниците, където често се задържат прах и нечистотии. Ако кучето или котката ви са оставили влакна, може да използвате мека четка, която ще ви помогне по-лесно да ги отстраните.

Следващата важна стъпка е да нанесете специален почистващ препарат върху участъците, където са се образували петна и да го оставите известно време, за да подейства. Така почистването им ще е по-лесно.

Как да изперем диван?

Сега вече сте готови да пристъпите към прането на вашия диван. Използвайте препарат за пране на дамаска, разтворен във вода, или ако предпочитате домашно направен препарат с по-натурални съставки, за да изперете целия диван. Опитайте се да не го мокрите твърде обилно, тъй като това ще направи съхненето по-бавно. За нанасянето на препарата използвайте мека четка с естествен косъм или кърпа. Концентрирайте вниманието си там, където са се насъбрали замърсявания.

Ако инструкциите на производителя препоръчват отмиване на препарата, използвайте чиста вода, за да изплакнете. Накрая идва ред да подсушите дивана като използвате кърпа и разтриващи движения попиете влагата. Опитайте се максимално да подсушите дивана, но имайте предвид, че той ще има нужда от поне няколко часа, преди да бъде отново готов за използване. Ако времето навън е топло, препоръчваме ви да отворите прозорците, това би ускорило процеса на съхнене.

В случай, че се притеснявате да направите това сами, може да се обърнете и към почистваща фирма, която е специализирана в пране на дивани. Специалистите разполагат с професионални уреди и препарати, с помощта на които да върнат свежия вид на вашия диван.

Ако вече е дошло време да се разделите със стария диван, открийте нов и комфортен диван онлайн: https://www.kamko.bg/category/mebeli/hol/divani-i-kanapeta/;

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ!
Close
Back to top button
Close