ПЛАТЕНИ ПУБЛИКАЦИИ

Как се лепи гранитогрес, съвети от Gaudi DS

Гранитогрес Изборът на облицовъчен материал за под и стена трябва да бъде изцяло съобразен с експлоатационните му показатели, площта на помещението, възможността за лесна поддръжка, почистване, лепене и цената му. Гранитогресът е сред най-предпочитаните подови настилки, защото притежава отлични характеристики, а и предлага необятни интериорни възможности, които да използваме изцяло в наша полза. С негова помощ, всеки може да придаде интересен и оригинален акцент в дома си, също както и да се наслади на висока практичност в битов план.

Какви са предимствата на гранитогреса

Той бива основно три вида – полиран, гланциран и матиран. Всяка една разновидност на този материал си има своите категорични предимства, които го правят идеален за поставяне в определени помещения:

 • Висока износоустойчивост;
 • Ниска водопоглъщаемост и порьозност;
 • Мразоустойчивост;
 • Финансово достъпен;
 • Лесен за лепене;
 • Наличен в множество цветови комбинации.

Онлайн магазин Gaudi DS предлага разнообразни решения от този вид, които също така намират и широко приложение по отношение на интегрирането им в нашето жилище.

За къде е подходящ

Гранитогресът се отличава с впечатляващата си издръжливост и дългия си живот, което ще направи инвестицията ни на 100% рентабилна. Намира широко приложение в ежедневието ни и може да бъде поставен на различни места: върху стълби, на външна тераса, в кухнята, в спалнята, в хола, за офиси, върху мозайка и др.

Какви са стъпките при лепенето на гранитогрес

Лепенето на гранитогрес е занимание, което изисква определени познания, за да премине всичко по план. Ето ги и основните стъпки, които е добре да следваме при полагането на облицовъчния материал:

 • Внимателно заравняване на замазката;
 • Ако плочите са по-големи, се препоръчва лепене с гъвкаво лепило, за да се осигури стабилност и здравина;
 • Нивелиране с цел да се избегне разминаването на появилите се фуги;
 • Фугиране – важно за постигането на красива визия и завършен вид на пода;
 • Поставяне на цокъл.

Лепенето на плочки не е нито прекалено трудно начинание, нито твърде лесно, че да го пренебрегнем изначално. Колкото по-отговорно подходим към задачата, толкова по-добри резултати ще можем да постигнем и то в дългосрочен план.

Откъде да го купим

Преди да се заемете със същинското лепене на гранитогрес все пак трябва първо да изберете и закупите материала. Ако държите той да бъде с много високо качество, но в същото време да можете да си го позволите и от финансова гледна точка, изберете магазин Gaudi DS и няма да останете разочаровани.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close