Advertisement
СЪВЕТИ

Как да изберем подходящ хладилник?

Наличието на качествено място за складиране е важна необходимост за всяко домакинство. Има много модели, от които може да се избира, но е нужно да се спрете на най-добрата възможна опция, която зависи от вашите изисквания. Дали ще е голям, или малък, свободностоящ или не и други опции, които можете да откриете като разгледате предложенията за хладилници от Техномаркет.

Колко голям хладилник е необходим

Купуването на подобен продукт крие рискове. Възможностите за връщане и заменяне присъстват, но изпълнението им създава трудност поради обема и тежестта на уреда. Избирането на размер е сравнително рисково и трябва внимателно да бъде преценено по няколко критерия.

На първо място, е ключово да се определи какво количество храна ще се складира в него и от колко човека. Другото нужно за изясняване нещо е да се пресметне колко място ще заема в кухнята както на дължина и ширина, така и на височина. Добре е да предвидите поне 5 см от страна, да не допира плътно стени или други уреди – това ще помогне на доброто охлаждане на уреда. Това са най-лесните 2 стъпки за определяне големината.

С колко врати да е и какви функции да има

Опциите за броя врати са няколко и най-често се срещат модели с:

  • Една — опростен и по-евтин вариант, който се среща често в онлайн магазините. Има рафтове за хранителни стоки, кошници за зеленчуци и плодове, както и поставки за напитки;
  • Горна или долна камера – има две отделения с разделени врати и може да бъдат съхранявани повече неща. Често се предлага опцията за размразяване;
  • Фризер – може да се каже, че това е най-търсеният и известен вариант, тъй като е много удобен и предлага фризер, в който да се замразяват продукти или да се сложи лед, както и горно отделение или диспенсър за вода.

Когато стане дума за функции, които да изпълнява хладилникът, то могат да се открият такива с много и полезни предимства, като:

  • Вид замразител – вариантите са продукт с вертикален или хоризонтален замразител, както и замразител тип витрина;
  • Система “No Frost” – представлява технология, която служи за недопускането на натрупване на скреж по вътрешността на хладилника;
  • Система за охлаждане – наличието на системата е бонус и е позитив, тъй като автоматично се намалява налягането.

Други важни решения, които трябва да се вземат

В зависимост от техните нужди, купувачите е нужно да се оглеждат за няколко важни характеристики. Един от тях е енергийната ефективност, тъй като ако се купи хладилник с нисък клас на тази специфика, той ще харчи много повече енергия и следователно ток. Цената на стоки с добра енергоефективност е по-висока, но в дългосрочен план спестява разходи на купувача.

Обемът на складиране и литрите също са важни черти. Освен това е нужно да се определи колко пространство ще заема хладилника и кухнята. Изборът е сложен, но се намират много модели в перфектно съотношение цена-качество. Решението е лично според вкусовите предпочитания на купувачите.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!