БИЗНЕСНА ФОКУС

Малките бензиностанции в Смолян смъкнаха цените на горивата, веригите – не (видео)

Акцията започна "Анри-64", всички местни търговци го последваха

От няколко седмици в Смолян има огромна разлика в цените на горивата. Оказва се, че малките бензиностанции продават дизела и бензина на фрапиращо по-ниски цени в сравнение с големите вериги. А разликата на места е около 40 – 50 стотинки. И въпреки липсата на бензиностанции на Веселин Марешки в областния град, цените паднаха до тези на неговите бензиностанции – (1,39 лв. за литър А95 и дизел) .

Най-ниска цена на бензина и дизела в град Смолян държи бензиностанцията на „Анри-64“, която се намира до Лидл – 1,38 лв. за литър бензин А95 и 1,39 лв. за литър дизел.

В същото време днес на бензиностанцията на „Газпром“ А95 струваше 1,75 лв., а дизелът – 1,90 лв. ОМВ продаваше бензина на 1,76 лв., а дизела – на 1,81 лв., „Лукойл“ – бензина на 1,75 лв., а дизела на 1,81 лв. На „Петрол“ цените бяха съответно – 1,77 лв. за литър А95, и 1,84 лв. за литър дизел.

„Разликата е такава, защото предприех акция да бъда солидарен с хората. Веригите не могат да са гъвкави колкото мен. Аз зареждам през ден. Нарекох си го за солидарност с хората в Смолянско. Веригите нямат обороти и не могат да променят политиката. Един жест към хората правя. Засега няма да ги пипам, ако не се качи цената на пазара, ще поддържам тези цени. Не всичко винаги трябва да бъде печалба. Направил съм го в името на хората, в името на някаква солидарност, в името на това, че фирмата ми, която е от 26 години, е регистрирана в Смолян“, каза пред „Отзвук“ собственикът на „Анри-64“ доц. д-р Андрей Кехайов.

Акцията на „Анри-64“ бе последвана от бензиностанциите „Ойл Искилиев“, „Терагаз“, „Еврогаз“, „Смолена“, „Вип ойл“, „Аспретрол“. Литър бензин на тези бензиностанции се продаваше на цени 1,39 и 1,40 лв., дизелът – между 1.39 лв. и 1.55 лв. за литър. Заедно с бензина местните бензиностанции свалиха и цените на газта до 0,70 лв. за литър, докато веригите я продаваха с около 10 стотинки по-скъпо.


„Откакто колегите свалят цените и ние ги сваляме. Съпричастни сме с проблемите на всички, само че едни са съпричастни, а други са безучастни. Докато можем, ще ги задържим цените, но това не зависи от нас. За големите вериги и другите колеги не мога да отговарям. Мисля, че правим нещо добро за хората“, каза Йордан Иванов – служител в бензиностанция „Еврогаз“.

 

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close
Close