Полицейски

Кадрови войник е разбивачът на коли в Смолян

Военнослужещ от 101-ви Алпийски полк се оказа разбивачът на коли в Смолян. 27-годишният мъж е разкрит за много кратко време от полицията. В дома му са намерени всички откраднати вещи от разбитите от него коли.
Кадровият войник е уличен в шест „удара“ по автомобили в областния град. Той се е признал за виновен. Във всичките случаи той е разбивал колите след употреба на алкохол.

Материалите по преписката обаче ще бъдат изпратени на военна прокуратура.
Преди седмица трима собственици пропищяха, паркирали колите си на улица „Първи май. Пострадали са „Опел Астра“ и два „Фолксваген Пасат“-а. Сред тях бе и автомобилът на управителя на общинската фирма „Ученическо и столово хранене“ Григор Павлов, който също е жертва на вандалите. От колата на 48-годишния мъж са откраднати лостовете за управление на мигачите и чистачките, огледалото за задно виждане, ключ за запалване, печатът на общинската фирма, слънчеви очила.
Още тогава криминалистите имаха подозрения за извършителя. Според тях става въпрос за чисто вандалски действия, като целта не е била конкретна кола.

„Искаме да благодарим на полицията за бързите им действия по разкриването на случая. Служителите на Районното управление в Смолян действаха професионално и успяха да установят извършителя“, коментираха пострадалите смолянчани.

Advertisement
Back to top button
Close