Темида

Изправиха пред съда бащата на „малката булка“

Сага в стил „индийски сериал” тръгна в Смолянския районен съд. Наказателният процес, в който главни действащи лица са родители от две фамилии, бе насрочен за днес. Двама бащи и майка са обвинени, че помогнали на непълнолетните си деца да заживеят на съпружески начала, осигурили им квартира и давали пари на младото.

Бащата на „малката булка” – 14-годишната Радка, се изправи пред съдебния състав. Сватовете му Николай и Мария – родители на 16-годишният Петър, обаче липсваха. За следващото заседание те ще бъдат доведени с полиция в съда. Делото се отложи, а зрителите в съдебната зала, чакат с нетърпение втората серия.

Сергей е обвинен в това, че от ноември м.г. до май т.г. е дал съгласието си и е уговорил годежа на щерка си, пренебрегнал е родителските си задължения и подпомогнал финансово младото семейство. Сватовете пък са осигурили една стая от жилището си, в което се настанили младите. Те също им помагали финансово.

Дядото Михаил бе дошъл да подкрепи сина си.

„С това дете на глава не може да се излезе. Когото види се влюбва, неуправляема е”, сподели Михаил – дядо на Радка и баща на Сергей. Мъжът също бе дошъл на делото, за да подкрепи сина си. Семейството много пъти са опитвали да спрат момичето, но то било непреклонно. Дядото разказа, че Радка дори избягала от центъра в кв. Каптажа, само и само де е с любимия Петър. Момичето скочило от втория етаж, а отдолу родата на възлюбеното момче разпънали одеяло, за да омекотят скока й. „През какво ли не сме минали, полиция, болници, то не бяха и опити за самоубиване. Не можахме да я накараме да стои в къщи”, продължи още дядото.

Преди месец за същото престъпление Смолянския районен съд наложи глоба от 1 000 лева на 42-годишна жена, която осигурила „терен” на непълнолетните си син и снаха.

Advertisement
Етикети
Back to top button
Close
Close