НА ФОКУСОБЩЕСТВО

Изпълнителите на водния цикъл в Смолян започнали по-рано да асфалтират, ама още не знаят коя улица кога

 

„Имаме линеен график, предаден е във „ВиК“. Поискаха го от мен, но аз не мога да се ангажирам с дати при положение, че ние сме дали график, с който трябва да влезем да асфалтираме на 9 юли”. Това каза днес на брифинг Васко Ангелов – представител на ДЗЗД „Пашмакли” – изпълнител на водния проект в Смолян. На въпрос защо този график още не е предаден на областния управител Стефан Сабрутев, който го е поискал след встъпването си в длъжност, Ангелов обясни, че не се ангажира с график. „Всичко се случва – дали на възела, дали с машините. Затова не се ангажираме с график. Дали сме такъв, който го изпреварваме с близо два месеца и не виждам някаква драма”, допълни той.

На няколко пъти Васко Ангелов, който е обектов ръководител, се похвали, че близо два месеца по-рано е започнало асфалтирането на компрометираните от водния проект улици, като с приоритет ще са улиците от републиканската пътна мрежа. „Колегите сега асфалтират в Устово, времето е лошо, дъждовно, забавихме ги нещата тази седмица. От утре (3 юни – б.а.) отново започва подаването на асфалт. Поетапно се асфалтира и смятаме, че в близко време ще стигнем до ул. „Кольо Фичето“. Сега на дневен ред е ул. „Коста Аврамиков“, каза Ангелов. Ул. „Хан Аспарух“ също ще бъде асфалтирана на сто процента, но след като се свърши с ул. „Коста Аврамиков“. Конкретен отговор не бе даден и на въпроса кога ще бъдат асфалтирани улиците „Лиляна Димитрова”, „Митко Палаузов” и „Незабравка” в кв. Райково, които близо половин година са разкопани. „Ще се асфалтират, готови са, поетапно ще вървим, няма как да прехвърляме машини – днес сме тук, утре сме там”, обясни Ангелов. Никой от присъстващите представители на ДЗЗД „Пашмакли” не даде точен отговор кога ще се отблокира движението в кв. Устово, чиито основни пътни артерии са затворени и разкопани. „Има качени заповеди на г-н Мелемов на сайта на Община Смолян. Няма как да знаем улица по улица“, бе лаконичният отговор.

Пресконференцията, наподобяваща крисизен пиар, бе свикана на ул. „Надежда“ – на около километър след миньорските блокове в посока Герзовица. Тази улица, обслужваща около 15-тина къщи, била първата, приключила по водния проект и според Ангелов строителните дейности се изпълнявали на много стръмен терен.

На въпрос на „Отзвук” защо ул. „Братан Шукеров“ е оставена в плачевно състояние – с кръпки и надигнати шахти, Васко Ангелов обясни, че проблемът идвал от там, че си спазвали проекта. „Има детайли, които трябва да се спазват – къде е дадено само траншея да се асфалтира, къде цялостно… Разбирам ги всички, че искат цялостно асфалтиране на улиците, но това няма как да се получи. Ние изпълняваме воден проект, а не проект за асфалтиране. Асфалтираме тази част, която сме компрометирали. Трябва да си гоним проекта. Не казвам, че проектът е грешен, но така е заложен и одобрен. Ние сме едни изпълнители”, оправда се обектовият ръководител.

Стана ясно, че към момента проектът в частта за питейната вода е изпълнен на 70%, а за канализационната – 65%. „Нашите намерения са до Коледа да приключим. Срокът ни е до следващата Коледа, но затова в момента сме повече групи”, похвали се Васко Ангелов и вметна: „Да се въоръжат хората с търпение и лека полека нещата ще се получат”.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close