Темида

Издирват 29-годишен смоляначин, извършил кражба в Португалия

Португалия издирва 29-годишен смолянчанин, осъден за кражба от пречиствателна станция. Срещу мъжа с инициали И. Р. е издадена европейска заповед за арест.

Смолянчанинът е осъден през 2013 година от съда в Маседо де Кавайлерос, Браганса. Признат е за виновен, че същата година на 9 май около 15,00 часа заедно с още няколко лица са се насочили към водната пречиствателна станция на Барражем до Азибо, намираща се във Вале да Порка – Маседо де Кавайлерос, с цел присвояване. Мъжете били оборудвани с различни инструменти, които натоварили в микробус „Фолксваген Транспортер“. В пречиствателната станция демонтирали различни парчета от чугун, водни жалузи, тръбни колена, кранове за затваряне и др. Кражбата е на стойност 10 000 евро, а престъплението е квалифицирано от португалските власти като обир.

На 17 август Смолянският окръжен съд прекрати делото за ареста на 29-годишния мъж. Основният мотив е, че смолянчанинът не се намира на територията на България. Данните от проверката показали, че той пребивава в Португалия. В края на миналата седмица магистратите прекратиха производството и по отношение на изпълнението на Европейската заповед за арест.

Advertisement
Back to top button
Close