Темида

Избягалият в Пловдив затворник е смолянски зет

Избягалият в сряда от болница в Пловдив Младен Младенов е смолянски зет. В областния град 59-годишният мъж има съпруга и две пълнолетни деца. В затворническото общежитие на Герзовица е излежавал и последните си две наказания за кражби.

Младенов избяга от УМБАЛ  „Свети Георги“ в Пловдив. Бил е приет на 9 юли, за да му бъдат извършени медицински манипулации, но при визитация на персонала било установено, че е изчезнал от стаята. Той е излежавал присъдата си при лек режим и не е бил охраняван непрекъснато в болницата.

През април миналата година Младен Младенов бе осъден на година и половина от Смолянския районен съд за кражба от жилище в областния град. Оставали му да излежи един месец в затвора.

Кражбата станала през октомври 2016 г., след като бил пуснат предсрочно от затворническото общежитие. Младенов решил да се види с жена си и децата, но бил изгонен от дома им. Тогава решава да се вмъкне в къща на ул. „Първи май“. Влязъл вътре и заспал. На сутринта се събудил и започнал да събира чужди вещи. Оборудвал се с чифт обувки, взел си четири книги, будилник, карета за маси, тирбушони, вилици и лъжици на обща стойност 185 лева.  Тръгнал от Смолян към Стара Загора, където се напил в заведение. Направил скандал и бил наръган с нож. По-късно при разпит в полицията признал за кражбата в Смолян.

Младенов е бил съден по времето на социализма за блудство. Според назначената му съдебна психиатрична експертиза страда от шизофрения, но може да носи наказателна отговорност.

Елена Павлова

Advertisement
Абонамент за видео канала на "Отзвук" в Youtube. Безплатно е! Очакват ви над 100 видеа!
Back to top button
Close
Close
Close