Advertisement
НОВИНИПОЛИТИКА

Иван Христанов призова от Смолян политиците да седнат на кръгла маса, да спрат с нападките

Нова центристка народна партия прави бившият зам.-министър на земеделието от "Продължаваме промяната"

Бившият депутат и зам.-министър на земеделието Иван Христанов от „Продължаваме промяната“ създава структури на нова партия, която ще бъде учредена съвсем скоро. Днес той бе на среща в Смолян със съмишленици. Стартирам политически проект, от 3 месеца обикалям страната, каза Христанов в интервю за „Отзвук“ преди срещата.

„Основната причина, поради която напуснах „Продължаваме промяната“ е, че се влезе, в един постоянен цикъл на остра конфронтация, което не позволява да се работи градивно в Народното събрание и в същото време тежко разделя хората.“ – обясни той.

„Разговорът за политика е разговор за нашето общо бъдеще като българи. И когато ние не можем да говорим за политика заради тези постоянни конфронтации ние в един момент трябва да разчупим този цикъл. Дадох си сметка, че нито една от съществуващите политически сили не може да постигне това нещо и реших, че трябва да го направим отделно като външен натиск.“ – заяви пред „Отзвук“ Христанов

Според него много български граждани виждат поредното потвърждение, че да не гласуват е правилно.

„Тези които гласуваха с „Не подкрепям никого“ ще се увеличат драстично. Те не могат в тази какофония  да намерят своя лидер, проявлението на техните мечти за България. И тези, които все пак гласуваха, ще намалеят, което ще постави под въпрос легитимността изобщо на вота и на излъченото с него Народно събрание.“ – анализира той.

„Призивът ми е всички политически сили да седнат на една неформална или формална кръгла маса в парламента и да постигнат споразумение да спрат с тона на нападките.“ – обяви Христанов.

С новата партия Христанов ще следва центристка политика, ще предложи разказ за България, който импонира на възможно най-много хора. Той си дава сметка, че в днешната фрагментирана ситуация това е трудно, и именно затова неговият проект ще бъде обърнат към хората, които се отказаха да гласуват, към българите в чужбина, които се отказаха от Родината си, и тези, които гласуват с „Не подкрепям никого.“

„Нашият разказ е разказ за българската идентичност, за доброто в българина, което трябва да събудим, за българската земя като спойка на българския народ, която ни храни, дава ни самочувствие и която ние обичаме. И не на последно място – на българския суверенитет със силна армия и независим служби, не на чужди правителства, не на партийни интереси.“ – каза бившият зам.-министър.

 

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!