НОВИНИ

Историята на БКП представят в Смолян проф. Алтънков и Румен Леонидов

Книгата „История на БКП (1919 – 1989)“ ще представят в четвъртък Румен Леонидов и проф. Никола Алтънков в залата на Държавен архив – Смолян в четвъртък от 17.00 часа. Това съобщи пред „Отзвук“ Анастас Барбов, по чиято покана в родопския град гостуват авторът и издателят на нашумялата през последните месеци у нас книга.

Проф. Никола Алтънков

История на БКП 1919 – 1989“ е първата книга, писана от човек, извън партийните структури на БКП и е писана в продължение на шест години.

На достъпен език са поднесени много факти и документи за историята на Българската комунистическа партия. Повечето от тях излизат за първи път на български език.

Проф. Алтънков е роден в София на 17 август 1932 г. Завършва английска филология в Софийския държавен университет „Климент Охридски“ и история в Калифорния, САЩ. Преподава в американски висши училища, работи в научни институти в САЩ. Автор е на трудове по история, политология, социология и икономика. Има над 200 публикации.

Политически емигрант през периода 1965-1995 г. През 1965 г. посещава СССР, оттам заминава за Финландия и през Швеция достига САЩ.

Advertisement
Back to top button
Close
Close
Close