Темида

„Искам“ е кодовата дума за дрога в Чепеларе

Окръжна прокуратура – Смолян внесе в съда обвинителен акт срещу две момчета на 17 години. Младежите с инициали М. Ж. и Д. Б. са обвинени в разпространение на дрога. В продължение на повече от година учениците в Чепеларе доставяли наркотици на свои връстници. Разследващите установили, че за периода от септември 2016 г. до 8 февруари 2018 г. М. Ж. е продал марихуана четири пъти. Дрогата била под формата на топчета за правене на цигари. Приятелят му – Д. Б. е привлечен като обвиняем в качеството му на помагач. Той е подпомогнал авера си както при доставянето на марихуаната, така и при предаването й.

По делото е установено, че двамата се познавали, като чрез обаждания по телефони и чрез социалните мрежи си уговаряли срещи за разпространение на марихуаната. Те продавали топчета, от които се правели цигари, на цена между 10 и 20 лева. Обикновено питали желаещите: „Искаш ли нещо“ и при отговор: „Искам“, доставяли на определено място марихуаната. Разпитани са свидетели, извършени са експертизи и др. Предстои Окръжен съд – Смолян да насрочи първо заседание по делото.

М. Ж. и Д. Б. бяха арестувани на 8 февруари м.г. При претърсване на стая в ученическото общежитие на ПГ по СГСТ „Н. Й. Вапцаров“ в Чепеларе бяха открити наркотици. Намерени са три свитъка със суха зелена маса с тегло 2,21 грама, която реагирала при полеви тест на марихуана.

Advertisement
Back to top button
Close
Close
Close