Местна власт

„ИСА 2000“ ще довършва площада в Баните

Фирма „ИСА 2000“ на смолянския бизнесмен Юлиян Инджов ще завърши строителството на разкопания площад в Баните. Това стана ясно в събота на среща на обекта, в която участваха досегашният строител ДЗЗД „СП-КБ“, кметът на общината Милен Белчев и Юлиян Инджов.

Работата на обекта започва още днес и до края на лятото строителството ще приключи. Направихме цесия, обясни случващото се Инджов.

Обектът е на стойност близо 1.5 млн. лева и бе възложен с обществена поръчка на ДЗЗД „СП-КБ“, в което участват чешката компания „KB system CZ“ с 90% и софийската фирма „Стефанов консулт СП“ с 10%.

На 3 ноември кметът сключва договор с ДЗЗД „СП-КБ“, а на 6 ноември е открита строителната площадка. Срокът за изпълнение на строителството по договор е 108 дни, който изтече в края на април. Строителството обаче все още е в самото начало.

На 17 ноември работа на обекта започва фирмата от Неделино „Гочев стил“ ЕООД с 11 работници – с обещание да подпише договор с ДЗЗД „СП-КБ“ и да им платят след като получат авансовото плащане от Община Баните. Повече от два месеца фирмата работила на обекта без да получи и стотинка. Стефанов винаги намираше начин и вариант да отложи нещата – днеска-утре, днеска-утре, така работихме повече от два месеца, каза пред „Отзвук“ Валентин Гочев. Въпреки подписания акт „Образец 19“ и фактура за 57 хиляди лева до момента фирмата не е получила и стотинка.

Няколко месеца на обекта почти не се работеше. На празника на Баните, който се проведе не на площада, а в двора на санаториума, зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов призна, че изпитват „големи неудобства“ и призова областния управител и кмета да бъдат взискателни към фирмите.

Advertisement
Back to top button
Close