Полицейски

Има версия чий е скелетът на убитата жена в хотел “Смолян”

Откритият в подземията на хотел „Смолян“ скелет може да се окаже на 30-годишна жена, обявена за изчезнала преди 25 години, научи „Отзвук“ от прокуратурата. Назначени са две експертизи – ДНК и съдебно-медицинска. Роднините на предполагаемата жертва, от които е взета ДНК, са предупредени, че е възможно скелетът да се окаже на друга жена.

От архивите, запазени в хотел „Смолян“, са иззети документи, установяват се хора, които са работили там през 90-те години.

Между работещите през онова време обаче има и много починали. Като домакини в хотела са работили четирима мъже.

Още след откриването на скелета разследващите са имали ориентация коя може да е жената, но въпреки обществения интерес, за запазили версията в тайна.

Скелетът на младата жена бе намерен на 30 август т. г. във вентилационна шахта под нивото на басейна при демонтаж на аспирацията. До него е имало ботуш, а другият бил на около десетина метра. Предполага се, че е изпаднал, когато е пренасяно тялото. Ботушите са кафяви, нови, с висок ток. Открит е и син чорап и шапка тип „идиотка“.

Няколко дни по-късно работниците намериха ръкавица и изсъхнал букет с тънки гирлянди, с каквито по онова време се украсяваха елхите. Управителят на хотел „Смолян“ Максим Банков, който подал сигнала в деня на зловещата находка, още тогава изрази увереност пред „Отзвук“, че случаят със скелета ще бъде разкрит. „Работил съм като миньор много години, много смърт съм виждал, виждал съм смачкани, премазани колеги, но това ме потресе.“ – сподели тогава Банков.

Advertisement
Back to top button
Close