Advertisement
НОВИНИ

ИК „За Устово“ подаде молба за участие в заседанието на ОбС заради разрушаване на културна ценност (обновена)

Инициативен комитет „За Устово“ подаде молба-сигнал до председателя на ОбС – Смолян Ангел Безергянов  за участие в днешното заседание на ОбС заради разрушаване на културна ценност – Декоративно пано на сградата на „Български пощи“ в кв. Устово. Членовете на ИК отправят молба към общинските съветници на Смолян да гласуват отпускане на 3000 лв. от „Инвестиционната програма“ на Община Смолян за спасяване на културната ценност.Опасността от унищожаване на паното е реална. Горният ляв ъгъл е отлепен и всеки момент може да се отчупи, което освен, че ще разруши целостта, представлява и опасност за преминаващите по тротоара хора.

„Наясно сме, че сградата е с много съсобственици и основният проблем е компрометираният покрив, но това не трябва да бъде пречка да се предприемат действия за спасяване на културната ценност. Арх. Христо Хаджихристев е изготвил предложение и количествено стойностна сметка за укрепването на паното, която е на стойност 6269.77 лв. С помощта на жители на квартала, може да се осигури автовишка и доброволен труд, а ИК „За Устово“ има възможност да даде 1500 лв. за спешния ремонт.

Моля, на заседанието на Общински съвет, да бъде изслушан проф. Ружко Челебиев“, пише в молбата.

ОбС – Смолян на днешното си заседание даде съгласие да бъде отпусната еднократна финансова помощ на читалище „Кирил Маджаров“ в размер на 3500 лева за ремонт на покривната козирка на сградата на „Български пощи“ в кв. Устово и за укрепване на паното.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!