Вяра и традиции

И това лято в Чепеларе ще се пеят шлагери

Станалият традиция за Чепеларе Фестивал за шлагерна и стара градска песен „Полъх от минали мечти“ ще се проведе от 28 до 30 Юни 2019. Новото в регламента на конкурса за тази година е,  че песните ще бъдат разделени в две отделни категории – стари градски песни и шлагерни и популярни песни – като ще има награден фонд и за двете, а самите изпълнители ще могат да се изявяват като група или солисти, дуети и трио.

Фестивалът за шлагерна и стара градска песен „Полъх от минали мечти“ е единствен за региона на Родопите. Организатори на фестивала са Община Чепеларе, НЧ „Родопска искра 1880“ и Сдружение на ресторантьори, хотелиери и търговци.

Фестивалът има конкурсен характер и целта му е да популяризира и съхрани традициите на българската шлагерна песен от 60-те, 70-те и 80-те години и старата градска песен от миналия век, за да ги възроди и им даде нов живот, както и да приобщи младите хора към тяхната непреходност и красота. Фестивалът ще даде възможност за изява на талантливи изпълнители от цяла България, ще подпомогне създаването на нови творчески идеи и проекти.

Тричленно жури, съставено от професионалисти, ще оценява и класира участниците-изпълнители на шлагерна и стара градска песен.

Всички желаещи да се запишат за участие във Фестивала за шлагерна и стара градска песен „Полъх от минали мечти“ ще могат да подават заявления до 14 юни 2019г., както и да се запознаят с регламента на конкурса на сайта на Община Чепеларе www.chepelare.org

 

Advertisement
Back to top button
Close
Close
Close