Читателски

И Смолян въстана!

Въпреки налудничавата заповед без правно основание на кмета, въпреки натягането му, протестът се състоя. Смолян е град с най-много богаташи на глава от населението, но и прецедент по мизерия в целия Европейски съюз. Градът ни води по смортност. Градът ни застарява.

Тук, за да станеш милионер, трябва да станеш кмет – за един, два, та дори и три мандата. И да си осигуриш кръг от родственици и приятели. Приятелю, тръгни по сърта на юг от параклиса св.Георги! На югоизток ще ти се открие зловещия гробищен парк. Всеки ден я камбана ще удари, я имамът Сальо от минарето ще запее – все на умряло. Нашето население, градът ни се изнася към гробищните паркове…

И тръгнал този наш кмет народа да спира! Кой те избра бе, Кмете? Кой бе баща ти, Кмете? Кой и къде те изучи бе, Кмете? Човещина, морал има ли в тебе, бе Кмете? Как ще ни гледаш в очите след последния валс за твоята партия, Кмете?

Но и смолянчани казаха стоп на безнадеждността, стоп на перманентната смърт! СТОП НА ВЛАСТТА НА АБСУРДА! ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!!!

Никола Чуралски

Advertisement
Back to top button
Close