Местни избори '2019

И съветниците от БСП в Смолян се отказват от заплатите си (видео)

„Горд съм да ви съобщя, че днес всички кандидати за общински съветници от групата на БСП единодушно решихме, че тези от нас, които бъдат избрани, ще даряваме възнагражденията си във фонд, посветен на борбата с демографската криза. Предвиждаме тези средства да бъдат предоставени за инвитро процедури, стипендии за учащи и помощи за хора с нисък социален статус.“ Това заяви кандидатът на „БСП за България“ за кмет на Смолян и водач на листата за общински съветници Стефан Сабрутев при представяне на акцентите в управленската си програма.

Това е втората политическа сила в Смолян след КРОС, която ще създаде благотворителен фонд от възнагражденията на съветниците. Създадената от Коалицията за развитие на община Смолян Фондация „КРОС“ финансира със заплатите на съветниците около 80 инициативи с близо 80 000 лева.

Сабрутев бе категоричен, че ще замени сегашния модел на управление с напълно прозрачен модел и изрази готовност да работи с всеки, който желае добруването на общината.

Първото, което ще направи, ако получи доверието на гражданите, е да приложи строга финансова дисциплина и да изготви стратегия за финансово оздравяване.  Заедно с екипа си той направил внимателен анализ на финансовото състояние на Общината. Твърденията за стабилността й, многократно повтаряни от управляващата власт, са абсолютно неверни, заяви Сабрутев. На второ място в управленската стратегия той залага на развитието на икономиката и декларира, че ще поддържа диалог между Общината и местния бизнес, ще създаде общинска фирма за комунални услуги, нова транспортна схема.

Освен създаването на денонощна аптека, Сабрутев ще предложи безплатни очни, ортопедични и дентални прегледи за всички първокласници, безплатна детска кухня за най-малките.

Кандидатът на „БСП за България“ се ангажира да създаде дневен център за възрастни хора с възможност за рехабилитация, да възстанови изнесеното обучение на медицински сестри, да привлича млади лекари с финансова и жилищна подкрепа.

В програмата му е заложено създаването на публичен регистър на завършващите средно и висше образование от община Смолян, който да се ползва от местния бизнес

Сабрутев се обяви за превръщане на община Смолян в център на културен туризъм, и обеща да възроди „Орфеевите празници“.

Гарантираме пълна прозрачност и реални обществени обсъждания по всички обществено значими въпроси, заяви Сабрутев и обеща да създаде публичен регистър на всички имоти в община Смолян, адекватно електронно управление. Ще върнем кметските наместници в малките населени места, добави кандидат-кметът.

Пълен запис на откриването на предизборната кампания на „БСП за България“ може да видите в това видео.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Advertisement
Back to top button
Close
Close