На фокус

И мъж от Чепеларе е в смолянската болница със съмнения за коронавирус

Хоспитализирана е и съпругата на бармана от Гьоврен, който се е заразил в Пампорово

Вчера в инфекциозното отделение на смолянската болница е хоспитализирана и съпругата на бармана от село Гьоврен, Девинско, съобщи днес на брифинг директорът на РЗИ д-р Мими Кубатева. Жена му имала от вчера оплаквания и днес е била транспортирана до МБАЛ – Смолян, за хоспитализиране, поясни тя.

Със симптоми на дихателна инфекция в болницата е приет и мъж от Чепеларе, колега на бармана от Гьоврен. Двамата са работили заедно в едно заведение в Пампорово.
Мъжът от село Гьоврен бе третият с положителна проба за инфекция с COVID-19 в Смолянска област вчера, за което „Отзвук“ писа.

С положителна проба е и мъж от Смолян, който е бил контактен първия заразен с коронавирус в областта – Радослав Димитров. Той живее в квартирата на ул. „Капитан Петко Войвода“ в града, т. е. в квартирата, в която Радослав е пребивавал първите дни след завръщането му от Англия. Мъжът е на 43 години. „От снощи е започнал да кашля, т. е да проявява симптоми на респираторна инфекция, дадено му е указание да се свърже с личния лекар, ще бъде лекуван вкъщи. “ – каза д-р Кубатева.

„Всички контактни на това лице (барманът от Гьоврен – б. а.) ще бъдат проучени и ще бъдат поставени под задължителна карантина, какъвто е алгоритъмът в тези случаи. Те ще се наблюдават от личните лекари. Тогава, когато имат проявени симптоми, ще бъдат лекувани. И само, които са тежки случаи, ще бъдат насочвани за хоспитализация в Инфекциозно отделение, а леките случаи подлежат на домашно лечение.“ – каза директорът на РЗИ.

 

„Отзвук“ създава свой канал и ще излъчва на живо в Youtube всички събития със значим обществен интерес в Смолян и областта. Абонирай се за нашия канал като последваш връзката чрез натискане на бутона, ако желаеш да те уведомим, когато предаваме на живо в Youtube!

Абонамент

Advertisement
Абонамент за видео канала на "Отзвук" в Youtube. Безплатно е! Очакват ви над 100 видеа!

ЕДИН КОМЕНТАР

  1. А хората от Пампорово – работили там и евентуално контактували с болните и вече са се пръснали из страната?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close
Close