ГОРЕЩА ТЕМА

И ДАИ вече ще глобяват за неносене на маски

Основен акцент в контролната дейност през тази седмица ще бъде спазването на изискването за задължително носене на маски на закрито и в търговските обекти. Това съобщи днес на брифинг областният управител Недялко Славов. В проверките се включват и инспекторите на ДАИ, които също ще налагат глоби за неносене на предпазни маски.

„Към Областния кризисен щаб е създадена работна група, която да планира по някакъв начин контрола и да стикова усилията между отделните институции. В тази връзка възлагаме извършването на контролни функции и на Областния отдел „Автомобилна администрация“, която освен текущия контрол по Закона за автомобилните превози ще бъде натоварена и върху контрол основно в специализирания превоз и обществения транспорт“, обясни Славов. Председател на работната група е зам.-областният управител Адриан Петров, а членовете са ст. комисар Николай Димов – директор на ОД на МВР, д-р Мими Кубатева – директор на РЗИ, Никола Марковски – гл. инспектор в Областен отдел „Автомобилна администрация“, Емилия Даракчиева – директор на „Инспекцията по труда“ и д-р Сава Бозуков – директор на ОБДХ. По думите на областния управител Недялко Славов всяка една институция, според нейните правомощия и компетентност може да осъществява контрол за спазване на противоепидемичните мерки.

„Със заповед на министър Ананиев са дадени правомощия на областните и общинските кризисни щабове при необходимост да въвеждат допълнителни противоепидемични мерки. В тази връзка свиках заседание на Областния щаб в неговия разширен състав, като включихме и представители на общините. Взехме решение за по-стриктен и масиран контрол за спазване на противоепидемичните мерки, без да се въвеждат допълнителни, различни от тези, които са действащи към момента“, посочи още Славов.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close
Close