Парламентарни избори '2021

Хумчев към Симов: Изборите и партийният живот не са магия, а знания, опит, умения, кадри

Вторият в листата на „БСП за България“ в Смолян и член на Националния съвет на БСП Емил Хумчев се разграничи от поста на Александър Симов във Фейсбук в отворено писмо, публикувано в социалната мрежа. „Самоотвержените председатели на общините не приемат огорчението и назиданието. Те знаят, че изборите и партийният живот не са магия, направена от една личност. А знания, опит, умения, кадри.“, написа Хумчев.
На следващия ден след изборите Александър Симов, който въпреки загубата на 9000 гласа от БСП в Смолян, става депутат, написа, че „има време да ви дудна с анализи, мнения, гняв и позиции“. Сега обаче ми е времето да благодаря – да благодаря на хората в листата за тяхната енергия в кампанията, да благодаря на общинските председатели на БСП в Смолянска област за тяхната помощ в голямата битка. Специално да благодаря на Рабие Кьосева, която показа истинска политическа класа и стил и не знам как (сигурно е магия) докара гласовете за един мандат в Смолян. И, разбира се, специално да благодаря на Маринела Шаронова, която освен, че е безценен помощник, превърна Кремене в туптящото червено сърце в поречието на Арда, където БСП смаза ГЕРБ, а заразата ИТН почти не беше допусната.“ – заяви Симов.

Постът на Симов, публикуван и в „Отзвук“ предизвика брожение в БСП и стотици коментари въъв Фейсбук. Ето какво написа Хумчев в отговор на Симов.

ОТВОРЕНО ПИСМО

До Александър Симов,
депутат от БСП, 22 МИР Смолян
Уважаеми другарю Симов,
Споделеното от Вас в социалната мрежа Фейсбук и публикувано във вестник „Отзвук“ на 5.04.2021 г. е политически некоректно. При все още липсата на оценки за парламентарните избори, фаворизирането на определени личности води до разочарование. Непрекъснатата разделителна линия, прокарвана от семейството Ви, е нелоялна. Моят глас на социалист и участник в целия предизборен процес признава, че винаги екипната работа е била налице в област Смолян и сплотявала партията.
Разграничавам се от написаното от Александър Симов, защото губеща е БСП. Самоотвержените председатели на общините не приемат огорчението и назиданието. Те знаят, че изборите и партийният живот не са магия, направена от една личност. А знания, опит, умения, кадри.
Дисциплинираният и патриотичен вот на избирателите, ентусиазма на хората от областта и добре подбраната, отговорна листа на кандидатите за народни представители, общинските партийни екипи извоюваха мандата на БСП. Точно за това на всички тях благодаря и те трябва да са на пиедестала, а не две-три имена.
Допуснатите грешки и слабости на кампанията предстоят за размисли и анализи.
Господин Симов, за Вас радост, за партията поражение. И от двете се вадят поуки. В област Смолян живеят достойни социалисти. Те не се нуждаят от вашия гняв (както пишете) и „да ви дудна“ с анализи, мнения (разбирайте говорене).
Ще направим всичко възможно да не предизвикаме партийна криза в БСП в област Смолян. Мъдро и отговорно за БСП, за да се съхраним.
И никой не бива да забравя, че всеки депутат е задължен на избирателите си.
ЕМИЛ ХУМЧЕВ
Член на НС на БСП и председател на Съвета по туризъм към НС на БСП

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close