Темида

Христо Ирикев поема Районната прокуратура в Смолян, Георги Кърпаров подаде оставка

Районният прокурор на Смолян Георги Кърпаров подаде оставка. Молбата му за предсрочно освобождаване от длъжност бе внесена във Висшия съдебен съвет във вторник. Днес прокурорската колегия на ВСС гласува „за“ освобождаването и го назначи на предишната му работа като прокурор в Районна прокуратура Пловдив.
За изпълняващ функциите административен ръководител на Районна прокуратура – Смолян бе определен Христо Ирикев.

Георги Кърпаров бе избран за шеф на Смолянската прокуратура през април 2016 г. В своята концепция за стратегическо управление той набеляза като приоритет подобряване на работата по бързи и незабавни производства.

Запитан какъв е мотивът да подаде оставка като районен прокурор Кърпаров посочи, че причините са от лично естество. На въпрос какво е успял и какво не като шеф на прокуратурата той отговори: „Резултатите за 2017 г. показват, че Районната прокуратура е увеличила със 100 процента броя на осъдените в сравнение с предходни години. Неимоверно се увеличиха бързите и незабавните производства. Нямаме нито един оправдан и нито едно върнато досъдебно производство. Сам не мога да си правя оценка но това са фактите. Надявам се тези резултати да бъдат надградени от приемника ми“, добави Георги Кърпаров.

Advertisement
Back to top button
Close
Close