Advertisement
Полицейски

Хлапак вдигна на крак полицията в Смолян

Момче от Смолян вдигна на крак полицията в областния град. Следобед в четвъртък 9-годишният хлапак подал сигнал на спешния тел. 112 за задушено дете в двора на СУ „Св. св. Кирил и Методий”. За много кратко време старият център се изпълва с полицаи, служители на Спешна помощ и пожарникари, които започват издирване на пострадалото дете. Първоначално пристигат трима полицаи, после още и накрая в акцията по издирване на пострадалото дете се включват криминалисти и служители от Детска педагогическа стая.
„На минутката бяхме на сигнала. Установихме, че няма дете и тъй като става въпрос за дете и сигнал с висок приоритет, въведохме още сили, за да проверим целия район, включително и детската градина „Буратино”, обясни директорът на ОДМВР в Смолян ст.комисар Николай Димов.
Криминалистите и служителите от Детска педагогическа стая за по-малко от час установили подателя на фалшивия сигнал. Оказало се, че това е 9-годишно момче. Хлапакът скучаел, но бил с предплатена карта и поради липса на минути да се обажда решило да позвъни на безплатния спешен телефон 112.
„Изключително съм удовлетворен от действията на колегите. Завели сме преписка, която сме изпратили в прокуратурата”, добави още Николай Димов. Заради това, че детето е непълнолетно, то най-вероятно няма да бъде глобено и преписката ще бъде препратена в местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Advertisement
Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ!
Close
Back to top button