ГОРЕЩА ТЕМА

Гурбетчия, отишъл до селския магазин да пазарува, е с досъдебно производство за нарушение на карантината

Кметицата на банското село Дрянка подала сигнал в полицията срещу 45-годишен гурбетчия, че e нарушил карантината. Мъжът се прибрал от Белгия преди два дни и веднага е поставен в изолация на третия етаж на бащината си къща, в която на първия етаж живее майка му. Вчера, към 9,00 часа мъжът излязъл до магазина, за да си напазарува продукти. Тогава бил забелязан от от кмета Магдалена Малинова, която се обадила на униформените.

Срещу 45-годишния мъж е образувано бързо производство, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. „К. К. е нарушил правилата и мерките, издадени против разпространението на заразна болест по хората COVID-19, като деянието е извършено по време на обявено извънредно положение“, обясниха от полицията.

Петима човека са поставени под карантина в община Баните, каза кметът Милен Белчев. Двама са в Баните и по един в селата Дрянка, Давидково и Стърница. На семейство, завърнало се от Англия, изолацията изтича утре. „Мъжът и жената се чувстват добре, нямат никакви симптоми и предстои да им бъде свалена карантината. Те имат дете във втори клас, което е при родителите на жената и все още не са го виждали, защото са изолирани в друга къща.“, добави Белчев. По думите на кмета на Баните мъжът, поставен под карантина в село Стърница, е от Хасково и не е ходил в чужбина. „Купил е къща в селото и решил там да изкара извънредното положение. Когато пристигнал сам се е обадил в РЗИ и е поставен под карантина, защото идва от рисков район – Хасково“, обясни Милен Белчев.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close