Темида

Година и четири месеца затвор за бияч на жени

Осъдиха бияча на жени, нападнал поредната си изгора. Във вторник Смолянският районен съд наказа с година и четири месеца реално 50-годишния Събин Карамфилов. Мъжът се призна за виновен и делото се гледа по съкратеното съдебно следствие. По този начин агресивният жител на село Остри пазлак намали с 1/3 постановената присъда от две години затвор.

„Съжалявам за станалото, бях много пиян”, заявява пред магистратите Събин. Той признава, че вече се е сдобрил с жената и дори живеят заедно.

Инцидентът между мъжа и 48-годишната му приятелка се разиграва през октомври м. г. Нападението става в гатера под митницата по пътя за село Бостина, където работят и двамата. Към 14.00 часа между двамата възникнала кавга. Първоначално Събин само обиждал жената, но в един момент започнал да я налага с юмруци и ритници. Колегите им повикали полиция и агресивният мъж бил задържан. Оказало се, че побойникът от три дни не се явявал на работа, заради което ще бъде дисциплинарно уволнен, разказаха разследващи.
Бившият затворник веднага е задържан и няколко месеца бе в ареста с постоянна мярка „задържане под стража”. През април т. г. той бе освободен под домашен арест и в дома си изчака насрочване на делото.
Събин стана известен по време на изборите през 2013 г. с поредица от фалшиви телефонни обаждания на 112. В деня за размисъл той започнал да подава сигнали срещу съседи за купуване на гласове. Всеки път се е представял с различни имена и посочвал поименно познати, които предлагали пари срещу отбелязване на определен номер в бюлетината. След поредното лъжливо позвъняване полицията започнала локализирането му. На 12 май сутринта все още пияният майтапчия е арестуван. Събин Карамфилов буйствал доста преди да бъде озаптен и откаран в полицейския участък. Пред разследващите признал, че е звънял на 112, но така и не могъл да даде някакво смислено обяснение защо го е направил. Следобед е освободен, за да гласува. Малко по-късно той отново се обажда на 112 и сигнализира, че е пребит от полицията. Към 17.50 часа негови съселяни го засичат да краде от къща. При задържането униформените откриват куфар с инструменти, които се оказали откраднати от съседите му.

Тогава от прокуратурата коментираха, че той вече има трайно установени престъпни навици, злоупотребява с алкохола, а поведението му е непредсказуемо. През 2005-та е осъден на 6 години затвор за изнасилване.
Година по-късно преби приятелката си Румяна, няколко месеца след като излязъл от затвора. Агресивният мъж налетял на 55-годишната жена, с която живее от години в наследствената си къща в село Остри пазлак. На следващия ден в 20.50 часа пребитата и уплашена до смърт жена, за да не получи още наранявания, потърсила помощ и подала жалба срещу нападателя. Жената веднага е била настанена за лечение в Хирургично отделение на смолянската болница. След прегледа било установено, че е с две счупени ребра, черепно-мозъчна травма и сътресение на мозъка.

Последните му две престъпления са извършени в един и същи ден в рамките на няколко часа през 2015 г.. В Мадан той задигнал от входа на жилищен блок детски велосипед марка „Reactor Colt 20 Steel“ на стойност 95 лв. Два часа по-късно край село Ровино без причина бутнал в реката оставен до спирка мотоциклет и го запалил. Събин отново бил много пиян. Видял мотора и решил да го метне в коритото на Черна. Отворил резервоара да изтече малко бензин, след което щракнал със запалката. Мъж станал свидетел на палежа. Попитал го защо е направил това, а Събин отговорил само „защото ми е кеф“ и тръгнал да бяга. За последните деяния той получи десет месеца зад решетките. През август м. г. той е освободен предсрочно от затвора.

Събин е събрал в актива си 10 присъди, повечето за кражби. Разведен е, има дъщеря.

Advertisement
Back to top button
Close