Инциденти

Глутница кучета нападнаха жена в квартал „Невястата“

Глутница кучета нападнали тази сутрин жена в квартал „Невястата“. Инцидентът станал към 6,30 часа, когато Ани Чаушева вървяла на работа по безлюдната улица. Изневиделица в района на 4 и 5 блок изскочили срещу нея седем кучета. Агресивните животни се втурнали с лай и се опитвали да я хапят.

„Изскочиха изведнъж от стръмното. Лаеха настървено срещу мен. Едното от тях успя да ме ухапе на бедрото. Добре че бях с панталон и зъбите му не попаднаха надълбоко, а ми направиха само прожулване. Трите от кучетата бяха много големи, черни на цвят“, разказа Ани Чаушева, която е медицинска сестра в Отделението по анестезия и интензивно лечение (ОАИЛ) в смолянската болница. Жената беше още в стрес и не можеше да се съвземе от преживяното сутринта.

“Това не е за първи път и не само на мен. Случва се почти всеки ден, когато отиваме на работа. Няма оправия. Обаждах се днес в Общината и ми казаха, че ще проверят. Обясниха ми, че са изчистили кучетата, но това не е вярно.  Всяка сутрин ги срещам тези кучета. Трябва да се вземат мерки. Нямам възможност да хващам такси за работа“, допълни смолянчанката.

Борбата с кучетата е продължила 2-3 минути. Жената се облегнала на ограда, за да предпази гърба си. През цялото време размахвала чантата и с нея успяла да се предпази, дори ударила едно от кучетата и така се отървала с голям уплах и леки наранявания. Когато стигнала до бензиностанцията, където имало хора, спряла да се успокои и поеме въздух и след това продължила към болницата.

Елена Павлова

Advertisement
Back to top button
Close
Close
Close