НОВИНИ

Глобиха шофьор на „Рожен експрес”, бутнал автобусна спирка в Смолян

Смолянският районен съд потвърди глобата на шофьора на „Рожен – експрес”, който преди няколко месеца събори автобусна спирка в Смолян. Зрелищният инцидент стана на 25 септември м.г. Към 12,35 часа автобусът с пътници се вряза в спирката на ул. „Тракия“, пред предприятието „Хроновски“. Работещи във фабриката чули удар и излезли да видят какво е станало. За щастие наоколо е нямало хора. След инцидента шофьорът Тодор П. огледал за щети по автобуса и продължил по курса си.

За случая бе подаден сигнал на тел. 112 и полицаи извършиха оглед на място. По-късно водачът се явил в Сектор „Пътна полиция”. Той е санкциониран с 20 лв. за това, че не е контролирал непрекъснато автобуса, и със 100 лв. заради напускане на местопроизшествието.

Тодор П. обжалва глобите, като посочва в жалбата си, че на това място неведнъж са ставали инциденти заради издадената върху пътното платно козирка на спирката. Според него в случая има бездействие както на държавните, така и на общинските органи.

„Ако не бях аз нямаше никога да оправят тази спирка и щеше да си виси още на пътя”, заявява шеговито пред съда шофьорът на „Рожен – експрес”.

С решението си от 8 януари Смолянският районен съд потвърди глобата от 20 лв. и намали на 50 лв. втората санкция.

Според управителя на „Рожен – Експрес“ Димитър Палагачев спирката не е била укрепена и подобен инцидент там се случва за трети път. Малко след събаряне на спирката служители на Община Смолян я укрепиха и оттогава не е падала.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close