Темида

2000 лева глоба за бивша учителка, продала алкохол на деца

2 000 лева глоба отнесе бивша учителка по английски език за продажба на алкохол на непълнолетни. Солената санкция, наложена от началника на Районното управление на МВР в Чепеларе, бе потвърдена от съда.

Жената е дългогодишен учител, с близо 20 години стаж. Преподавала е английски език в СУ „Васил Дечев“ и от време на време помагала в квартален магазин. На 25 февруари около 16,30 часа в обекта пристигнали петима младежи. Те поискали бутилка водка „Савой“, две бутилки уиски „Савой“ и двулитрова бира. Обяснили, че алкохолът е за празнуването на рожден ден, на който щяло да има и възрастни. Учителката дала бутилките, но малко по-късно споделила притесненията си на съпругата на собственика на магазина. Последвала проверка и тя е глобена с 2 000 лева.

След излизане на наказателното постановление чепеларката завежда дело в съда с мотив, че санкцията би следвало да бъде наложена на юридическото лице, а не на физическото.

„Беше ни колежка, напусна през лятото училище и започна работа във фабриката. Тя е много отговорен човек, никога не би си позволила да направи такова нещо. За нас е недопустимо, че ще го направи съзнателно. Беше много обичана от учениците, отговорна в работата си, винаги се е отзовавала да помага. Мислим, че е натопена и всичко е на лична основа“, разказаха колежки на жената. Решението на Чепеларския районен съд не е окончателно и подлежи на обжалване.

Advertisement
Етикети
Back to top button
Close
Close
Close