НОВИНИТемида

Главният прокурор Иван Гешев бе на посещение в Смолян

Обсъждаха активни действия за недопускане на нарушения на предстоящите избори

Главният прокурор на Република България Иван Гешев проведе днес работно съвещание с прокурорите от Окръжна и Районна прокуратура-Смолян и със следователи от Следствения отдел. Срещата е в рамките на работните посещения на главния прокурор в петте апелативни района в страната, съобщиха от пресцентъра на главния прокурор.

„Срещата с главния прокурор бе рутинна и е част от обиколката му по всички окръжни прокуратури в страната”, каза окръжният прокурор Недко Симов. Той добави, че на срещата е обсъден и основният приоритет, който стои пред прокуратурата на този етап – необходимостта от активни действия за недопускане на нарушения на изборното законодателство на предстоящите избори за Народно събрание. Дискутирани са и ангажиментите по противодействие на конвенционалната престъпност, утвърждаване на върховенството на закона и отстояване на независимостта на прокуратурата като част от съдебната власт.

„Главният прокурор се запозна с материалните условия на Районна и Окръжна прокуратура – Смолян, както и с целия прокурорски състав и следователите. Пожела ни да поддържаме резултатите, които сме показали досега”, каза още Недко Симов.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close