Местна власт

ГЕРБ в коалиция с ДПС или „Новото време“ в Смолян?

Кметът Мелемов е готов да работи и без мнозинство в общинския съвет

В петък (8 ноември) от 10,00 часа в сесийната зала на общинската администрация ще се проведе тържественото заседание на Общински съвет – Смолян. На първото заседание след местните избори ще положат клетва новоизбраните кметове и общински съветници. Ще бъдат подписани клетвени листове и ще бъде избран председател на Общинския съвет. Заседанието е свикано от областния управител на Смолян Недялко Славов и ще бъде ръководено от най-възрастния новоизбран общински съветник Димитър Ангелов (Земеделски народен съюз).

70-годишният Димитър Ангелов е роден в Садово. Собственик е на един от първите частни хотели в Смолян – „Катерини“ в кв. Райково.

В новия Общински съвет ГЕРБ ще има 11 общински съветници – Ангел Безергянов, Божидар Шуманов, Венера Аръчкова, Денислав Костов, Екатерина Гаджева, Мария Семерджиева, Петър Мирчев, Петър Янев, Стоян Иванов, Тодор Митов и Софка Иванова, която влиза на мястото на отказалия се Марин Захариев.

Втора политическа сила е МК „Новото време“ със 7 съветници – Кирил Асенов, Валентин Кюлхански, Илия Томов, Коста Начев, Минчо Симов, Сийка Йочева и Филип Топов.
БСП влиза със шест съветници – Стефан Сабрутев, Димитър Кръстанов, Иван Гавазов, Виолета Бояджиева, Иван Френкев и Рабие Кьосева.

Съветниците на ДПС са Салих Аршински, Милен Журналов и Вижданка Младенова, а на Земеделски народен съюз – Костадин Василев и Димитър Ангелов.

Изборът на председател на ОбС ще покаже дали е сформирано управляващо мнозинство в местния парламент. ГЕРБ може да направи такова мнозинство или с ДПС, или с „Новото време“. Вече се тиражира в публичното пространство, че бъдещият председател на ОбС ще се казва Салих Аршински. Но официално тази информация все още не е потвърдена. Текат разговори и за евентуално споразумение с „Новото време“.

Кметът Николай Мелемов обяви по-рано тази седмица на пресконференция, че може да работи и без мнозинство.

„На първата сесия всеки се кълне, че ще работи в интерес на града, в интерес на гражданите. Не съм готов да правя някакви изключителни разговори и мерки. Разчитам на това, че ще предлагам решения, които ще са в интерес на града и гражданите, за да може и вие журналистите, да сте коректив. Когато решението е безспорно, не виждам кога и кой ще го отхвърли. Ще предлагам решения очевидно в интерес на хората. Градът ни не е голям, обратната връзка и обществената реакция много бързо стигат до нас“ – заяви кметът на Смолян

Advertisement
Back to top button
Close
Close
Close