Политика

ГЕРБ участва в Евразийския женски форум в Русия

Депутатът от ГЕРБ и председател на здравната комисия в Народното събрание д-р Даниела Дариткова участва във Втория евразийски женски форум, който се провежда в Санкт Петербург (Русия) между 19 и 21 септември, съобщиха от пресофиса на партията в Смолян. Дариткова е избрана за депутат от Смолянския избирателен район, член е на Изпълнителната комисия на ГЕРБ и е ръководител на местната партийна структура.

Организатор на форума е Съветът на федерацията на Русия – горната камара на парламента. „Приветствия към участниците в мащабното и значимо събитие отправиха президентът на Руската федерация Владимир Путин и първата в света жена космонавт Валентина Терешкова.“ – пише в съобщението, изпратено до медиите.

В него се посочва още, че „най-важните теми, които се обсъждат на форума, са овластяване на жените и тяхната роля в политиката, икономиката, ефективно сътрудничество в подкрепа на иновациите, развитието на цифровата икономика, екологичната сигурност, насърчаване на благотворителни и хуманитарни проекти.

„Представени бяха за нови методи на лечение и по-ефективни способи за качествена медицинската помощ. Споделена бе тезата, че без въвеждането на здравословния начин на живот, без здравна образователна грамотност, проблемите не могат да бъдат решени. Обсъдени бяха често срещани заболявания, като сърдечно-съдови заболявания, мускулно-скелетни проблеми, проблеми с психичното здраве. Според статистиката депресията е на второ място в света сред причините за временна нетрудоспособност“, казва народният представител от ГЕРБ.

„Евразийският женски форум е най-авторитетната международна платформа за обсъждане ролята на жените в съвременното общество“ – пише в заключение в съобщението на ПП „Граждани за европейско развитие на България“.

Advertisement
Back to top button
Close
Close