Политика

ГЕРБ – Смолян: Пациентите на д-р Дариткова са изключително разтревожени за нея

От офиса на ГЕРБ в Смолян до медиите бе изпратена позиция на областните структури на ГЕРБ, която публикуваме дословно.

Ние, членовете и симпатизантите на ПП ГЕРБ от област Смолян, категорично се противопоставяме и остро осъждаме действията на протестиращите пред БНТ, които накърниха достойнството на народния представител и председател на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова.

Д-р Дариткова е уважаван български лекар и политик, който не заслужава такова отношение от страна на събралите се протестиращи граждани и сдружения, подкрепяни от олигархични кръгове. Тя е стойностен, почтен и всеотдаен човек, помогнал на много нуждаещи се от помощ хора. Притежава изключителна политическа компетентност, а с диалогичността си успява да постигне обединение на политическите сили в Народното събрание. Не на последно място тя е майка и жена, достойна за уважение и почит, а не да бъде нагрубявана и опозорявана.

Очакваме и позиция на Българската национална телевизия по повод този позорен акт, който се осъществи пред нейните врати.

Протестите започнаха спонтанно, но с безпрецедентния унизителен акт спрямо д-р Дариткова снощи показаха уродлив характер. Доказаха, че всъщност тяхната цел е не да постигнат ред в държавата, а да я дестабилизират и разрушат държавността из основи. Тази цел е подчинена на неутолимата жажда за власт на неколцина провалили се в миналото политици, които нямат ясна визия за бъдещето на държавата, а единствено за себе си, сеейки хаос и безредие.

Мерзкото и оскърбително отношение на облечени в дрехата „протестиращи“ трябва да бъде категорично порицано от цялото ни общество. Пациентите на д-р Даниела Дариткова в провинцията са изключително разтревожени за нея чисто човешки.

Като нейни съграждани и симпатизанти, съмишленици и приятели, заставаме плътно до нея и изцяло подкрепяме стремежа й към единство и диалог в името на една по-демократична България. Убедени сме, че не улицата ще разреши проблемите в страната ни, а цивилизовани разговори и преговори в неин интерес.

Осъждаме остро случилото се пред сградата на БНТ и искаме да бъде потърсена отговорност на провокаторите, които нарушиха демократичните права на един български народен избраник.

25 юли 2020 г.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close
Close