Местна властНОВИНИ

ГЕРБ и БСП провалиха заседание на Общинския съвет за Covid-19 в Златоград

Общинските съветници от управляващата Златоград коалиция между ГЕРБ и БСП провалиха заседание на Общинския съвет, насрочено за 20 юли и посветено на епидемията с Covid-19. Това съобщи Емилия Кръстева – ръководител на групата „Заедно за община Златоград“, инициатор на заседанието.

На сесията е трябвало да бъде дадена информация от управителя на МБАЛ – Златоград и да се предприемат мерки във връзка с епидемчната обстановка.

„На заседанието бяха дошли само представители на нашата група съветници „Заедно за община Златоград“ с кмета на общината Мирослав Янчев и съответно председателя на общинския съвет Емил Хумчев, който е длъжен да свика заседанието. Точно преди началото на извънредното заседание се обадиха родители, че има доста често срещани заболявания при децата в детската градина, а те не са сигурни дали са летен грип или са Covid-19. Някои от родителите настояваха да се изследват всички, които работят в детските заведения, за да са по-спокойни. Една от мерките, които предлагаме, е персоналът в детските градини да бъде изследван с ПСР-тестове. Другото ни предложение бе да бъде закупен професионален озонатор в болницата, който унищожава на 100% всякакви вируси и бактерии.

Идеята ни е е да запазим лекарите и болницата, които пък да запазят населението. Предлагаме да има дезинфекция на входа на Златоград, във всички обществени сгради и магазини да бъдат сложени постелки, които унищожават вируса, да бъдат използвани препарати за дезинфекция. Това беше идеята на извънредното заседание. Такова направихме и през март март, и мисля, че имаше резултат от мерките. Смятам, че когато има неща, които засягат цялото население, е необходимо всички да работят с общи усилия. Тука няма място за политика, а за разумни действия„, заяви пред „Отзвук“ Емилия Кръстева.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close
Close