Спорт

Фурор за 16-годишната Красимира на международен турнир по тенис

16-годишната Красимира Ардинска направи фурор на международния турнир в Македония. Младата състезателка по тенис на маса на Спортен клуб „Амер спортс“ завоюва сребърен медал, като остави зад себе си 19-годишни тенисистки.

„Красимира изигра най-доброто си състезание. Справи се отлично и успя да пребори национални състезателки с опит от Македония. След седем срещи стигна до финала. Загуби от националката на България Нелина Петришка – състезателка на Панагюрище“, каза треньорът на десетокласничката в Спортното училище в Чепеларе Борис Влахов.
Международният турнир се проведе в македонския град Куманово и е по повод националния празник на страната участваха състезатели от Македония, България, Сърбия и Косово.

При момчетата участие взеха още двама състезатели на „Амер спортс“ – Илия Арденски и Емил Мешев, които също са ученици в Спортното училище в Чепеларе. „Момчетата играха добре. Деветокласникът Илия не успя да излезе от групите, а Емил, който е в 11 клас, загуби на осминафинал. Благодарим и на училището и на клуба, за това че ни помогнаха да отидем.“, посочи треньорът им Борис Влахов.
Днес започва републиканското в Панагюрище А групата за жени.

Advertisement
Етикети
Back to top button
Close
Close
Close