Advertisement
НОВИНИ

Фронт офис за социални услуги работи в Община Смолян

Над 200 лица са преминали през специализирания фронт офис за информация и консултации за съществуващите социални услуги в Община Смолян от март 2023 г. до сега, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

Офисът се намира на третия етаж в стая 343 в сградата на общинската администрация.
Екип от трима експерти информира интересуващите се относно съществуващите социални услуги, които имат право да ползват, условия и срокове за тяхното ползване и заплащане, съдейства и консултира за избор на подходящи за лицата социални услуги; насочва за ползване на социални услуги и информира за достъпа до услуги.

Служителите подпомагат гражданите при попълване и подаване на документи, правят предварителна оценка на потребностите от социални услуги, анализират и обобщават информацията. Те са връзката между ползвателя, избрания асистент и доставчика на лична помощ.

Фронт офисът е разкрит по проект „Укрепване капацитета на Община Смолян“, финансиран по програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021 – 2027 г. Целта е да се обезпечат правомощията на местно ниво за прилагане на Закона за социалните услуги, Закона за хората с увреждания и Закона за личната помощ. Офисът работи всеки делничен ден от 08:30 до 12:00 ч. и от 12:30 до 17:00 часа.

Advertisement

ЕДИН КОМЕНТАР

  1. Ако отиваме на фронта,трябва да идем в офиса за повиквателната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!