Advertisement
НОВИНИ

Френският посланик опита въртяно кафе в Златоград

Френският посланик, г-н Ерик Льобедел, заедно със съпругата си г-жа Брижит Вала-Льобедел, посетиха Златоград. Дипломатът бе посрещнат от кмета Мирослав Янчев, зам.-кмета Елмира Пехливанова и председателя на Общинския съвет Златоград Емилия Кръстева.

На срещата бяха обсъдени въпроси, свързани с екологията, енергийната ефективност, икономиката, образованието и културата в Златоград. Посланикът изрази радостта си, че има възможността да посети общината, която две поредни години е лауреат в конкурса „Екообщина” в категориите „Енергийна ефективност на сградите” и „Управление на отпадъците”.

В рамките на визитата си, Негово превъзходителство г-н Льобедел посети и Стария град, където с удоволствие опита златоградското въртяно кафе на пясък. Разходи се из калдъръмените улици, разгледа къщите с възрожденска архитектура и остана впечатлен от почитта на златоградчани към традициите.

Очарован от местното гостоприемство, високопоставеният гост си тръгна с подарък от най-големия износител на текстил за България в Турция – „Белотекс – 95” АД, който е и един от основните работодатели в общината ни.

Advertisement
Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!