Новини

Фотограф от Смолян заминава на експедиция в Чернобил

Смолянският фотограф и приключенец Вилиан Стефанов заминава на фотографска експедиция в Чернобил. Това обяви самият той на брифинг с приятели и фенове в столичен клуб вчера. Вилиан ще прекара няколко дни, закичен с гайгеров брояч на лявото си рамо в забранената зона на взривилата се през 1986 г. АЕЦ „Чернобил“.

Абонамент за видео канала на "Отзвук" в Youtube. Безплатно е! Очакват ви над 100 видеа!

От 19 до 25 октомври, два дни след премиерата на третата му книга „Експедиция: Речен път“, Вилиан ще се изправи пред поредното предизвикателство за себе си и околните. Авантюристът ще посети централния площад на Чернобил, мемориала „Фукушима“, единствената действаща църква в околността, паметника на загиналите пожарникари, саркофага на атомната централа, моста на смъртта, улица „Ленин“, увеселителния парк и площада в Припят, охладителните кули на недовършените 5-ти и 6-ти реактори и много други обекти, чиито останки ще напомнят на човечеството за призрачния кошмар, сполетял света преди повече от 30 години. Вилиан ще бъде част от комерсиална фотографска експедиция, в която участват 12 фотографи от цял свят.

След завръщането си пътешественикът планира организирането на фотоизложба, на която ще представи видяното през обектива в Чернобил.

Advertisement
Етикети
Back to top button
Close
Close