Образование

Физико-технологичният факултет на ПУ се нареди сред лидерите в дистанционното обучение

87% от курсовете му са вече в интернет-базираната среда DIPSEIL, разработена от преподаватели във факултета

Физико-технологичният факултет към Пловдивския университет „П. Хилендарски“ е един от най-подготвените за дистанционно обучение, тъй като 87% от курсовете са вече в DIPSEIL – интернет-базирана среда за проектно-базирано обучение, разработена от преподаватели във факултета. Това заяви деканът на факултета проф. д-р Невена Милева. „Традиционно поддържаме добри взаимоотношения с фирмите от IT-сектора, от машиностроителния, транспортния и електроенергийния бранш. Така нашите студенти имат шанс да се докоснат до реалния бизнес. Физико-технологичният факултет е добра и разумна алтернатива за обучение на младите хора в България, особено в интересните времена, в които живеем”, допълва проф. Милева.

В базата на факултета в Смолян през учебната 2020/2021 г. ще се обучават студенти по специалностите „Хардуерни и софтуерни системи“, „Компютърни и комуникационни системи“, „Електроснабдяване и електрообзавеждане“, „Автомобилни електронни системи“ и „Автомобилна техника“.

Факултетът е има и нов сайт на адрес http://student.pu-ftf.eu, на който зрелостниците могат да се запознаят с възможностите за обучение във факултета. Сайтът е съобразен с интересите на младите хора и е ориентиран към техните нужди от информация, свързана с професионалното им ориентиране и личностно реализиране, обясни проф. д-р Желязка Райкова, заместник-декан на факултета.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close