Местна власт

Филип Топов стана независим общински съветник

Бившият председател на Общинския съвет в Смолян и председател на групата съветници от ГЕРБ адв. Филип Топов се обяви за независим общински съветник в началото на заседанието днес. Той обясни, че от една година е изключен от партията с решение на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, но името му продължава да стои като общински съветник от ГЕРБ на сайта на Община Смолян“

„В началото на месец юни 2018 година в сайта на областната структура ПП ГЕРБ – град Смолян, а и в масмедиите, беше публикувано съобщение, че с Решение от 01.06.2018 година (без номер) на Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ, че съм изключен от ПП ГЕРБ.“ – заяви Топов. „С оглед намеренията ми да обжалвам решението за моето изключване съгласно устава на партията пред Контролната комисия на ГЕРБ помолих устно и писмено общинското ръководство да бъда запознат с всички документи, относими към моето изключване.“ – разказа той. В тази връзка провел разговори с бившия организационен секретар Денислав Костов и настоящия Ангел Безергянов. С писмо с обратна разписка от 19.06.2018 година помолил за това и общинския ръководител на ГЕРБ – Смолян д-р Даниела Дариткова, но без резултат. Топов потърсил съдействието и на Бойко Борисов като лидер на партията. Изпратил и на него писма с обратни разписки с искане да получи официално решението за неговото изключване,  но и от него до момента нямало отговор.

„Както аз, така и непредубедените членове и симпатизанти на ПП ГЕРБ, а и по-голямата част от жителите на община Смолян, сме наясно, че действителните причини за моето изключване са изказванията ми, изразените позиции и гласуванията ми в Общинския съвет на Смолян. Същите явно не се харесват на кмета на община Смолян и областен ръководител на ГЕРБ г-н Николай Мелемов, на което са свидетели всички общински съветници. Аз съм един от учредителите на партия ГЕРБ. Декларирам, че и в момента стоя на прокламираните при учредяването й принципи. Доколко те се спазват, е друга тема. Заявявам пред Вас, че и в бъдеще ще бъда против задкулисното управление и безотчетното харчене на публичните финанси.“ – декларира адв. Топов.

 

Advertisement
Back to top button
Close
Close