НОВИНИОБЩЕСТВО

Фекалии от градската канализация заливат улица в Мадан

 

Фекалии от градската канализация се стичат като река по ул. „Родопи” в Мадан. Повече от две години живеещите в района пишат жалби, сигнализират, но никой не им обръща внимание. В същото време вонята е ужасна, а улицата е потънала с отпадни води и фекалии , оплакаха се в редакцията на „Отзвук“ жители на Мадан.

„Събрали сме подписка, която е внесена в Община Мадан. И всичко приключи само с чистене на шахтите. Проблемът обаче не е в тях, а в счупени тръби до една порутена къща. И там се е образувало езеро от отпадни води. Тръбите трябва да се сменят, а не да се отпуши канализацията”, оплака се Соня Бодурова. Това е цяло лято, вони, деца играят.

Хората се възмущават, че по цялата улица няма една отводнителна шахта. Миналата година, когато асфалтирали участъка запушили с асфалт и единствената решетка, която събирала дъждовната вода.

„Децата карат колела, играят на улицата. Тя е опасна за хората- грози ни зараза. Това е цяла пандемия”, каза  Вероника Бекярова.

„Общината и „ВиК”си прехвърлят топката една на друга, а ние тънем във фекалии. Вомата изчисти две шахти и си тръгна“, ядосва се Соня Бодурова.

„Миналата година също се жалвахме. Къде отиде тази жалба – незнам. След известно време дойде някой началник от „ВиК”, огледа и с това се приключи”, вмъкна и Летиф Сангалов.

Вчера (в четвъртък – б.а.) от Община Мадан са отговорили на хората, че жалбата им е препратена към „ВиК“ – Смолян по компетентност.

„От доста време е проблемът с ул. „Родопи“. Имаше жалба до нас, но ние я препратихме на „ВиК“ – Смолян. Надяваме се да вземат отношение, защото там проблемът е доста сериозен, защото денивелацията е голяма и има срутена къща”, посочи кметът на Мадан Фахри Молайсенов.

„Канализацията в Мадан е много лошо състояние и такава е предадена на „ВиК“ за поддръжка и експлоатация. Конкретно за ул. „Родопи” във „ВиК” – Смолян няма постъпила жалби и сигнали. Бяхме уведомени от дежурния в община Мадан, взели сме веднага мерки и проблемът е отстранен”, каза зам.-управителят на „ВиК” – Смолян Костадин Тотев.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close